Egy gyorsan elkészíthető nyár végi halas vacsorát ajánlok. Az eredeti receptben lazacfilével készítik, de bármilyen halfiléből elkészíthető.
Nagyobb alufólia darabokat téptem, az egyik felét kicsit behajlítgattam, hogy legyen pereme, ahol majd összegyűlhet a lé. Az alufólia aljára egy kis olívaolajat öntöttem. Legalulra került a cukkini szeletekre vágva. Fűszereztem sóval, borssal, majd ráhelyeztem a halfiléket, amiket előre besóztam és borsoztam. A halat megöntöztem bőven citromlével, majd az apróra vágott paradicsomot a halfilékre halmoztam. Megszórtam apróra vágott hagymával és fokhagymával a tetejét, majd még egyszer sóztam, borsoztam, majd majoránnával, oreganoval és kakukkfűvel is megfűszereztem. Az egészre ráhajtottam az alufóliát, jól üsszefogtam és egy tepsire tettem a csomagot, majd előmelegített sütőben (220 fok) 25 percig sütöttem. Ha a cukkini már puha, akkor jó. Én vadrizses barna rizzsel tálaltam, de nem fontos hozzá köret, elég a sok zöldség is, amivel együtt sül. Nagyon gyorsan elkészíthető, és ha ügyesen hajtogatjuk az alufóliát, nagyon mosogatni sem kell utána. Könnyű, egyszerű és finom vacsora, próbáld ki!
Hozzávalók 2 főre
25 dkg halfilé
40 dkg cukkini
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
só
bors
majoranna
oregano
kakukkfű
olívaolaj