Ebben a borzalmas hőségben étvágya sincs az embernek, mégis muszáj valamit legyűrni, mert még a végén nem csak a melegtől, de az éhségtől is szédelgünk. Az egyetlen dolog, ami jól eshet ilyenkor az a nyers zöldség és gyümölcs, lehetőleg hidegen, ezért javaslom, hogy próbáld ki a héten valamikor a zöldséges salsát, akár magában, akár fűszeres tejföllel.
A salsához vágd kis kockákra a zöldségeket. Én kígyóuborkát, tv paprikát, kaliforniai paprikát és paradicsomot használtam. Sózd és borsozd, majd öntözd meg a zöldségeket egy kis olíva olajjal és cseppents rájuk pár csepp citromlevet, majd tedd fél órára hűtőbe a kész salsát.
A fűszeres, tejfölös öntethez szükség lesz a tejfölön, són és borson kívül egy kis olíva olajra, snidlingre és fokhagymára. Mindkettőből jó a szárított változat is, ha nincs friss. Utóbbiból még jobb is, ha szárítottat választunk, ha még kell délután emberek közé mennünk :-) A szószt is érdemes fél órára hűtőbe tenni.
A salsát és a tejfölös szószt is elkészítheted reggel, állhat hűtőben egy fél napot, csak jobban összeérnek az ízek. Fogyasztáskor csak öntsd a fűszeres szószt a zöldségekre.
Jó étvágyat!
Kövess Facebookon, hogy ne maradj le semmiről!