Élvezd az élet apró örömeit, és megtapasztalod, hogy ezek a legnagyobbak!

Every Day Hygge

Kihívás: ma nincs mobilozás az ágyban

2017. július 27. -

Egy sorozatot indítok, pár naponta kihívás elé állítalak. Kihívásnak nevezem, de némiképp ironikusan, hiszen ezek igazából nem is kihívások, sőt. Persze lehet, hogy első körben annak fogod érezni. Tarts velem és új, érdekes élményekben lehet részed.

Fotó forrása

Az everydayhygge kihívása abban az értelemben sem kihívás, hogy nem elvárás, hogy 7, 14 vagy akár 30 napig csináld. A kihívások lényege ugyanis az, hogy valami olyasmit csinálj, amit kéne, de nem visz rá a lélek és ha elég ideg csinálod (egyes kutatások szerint ehhez elegendő 3 hét), akkor új szokásoddá is válhat a dolog. Nem célom, hogy új szokásaid legyenek, csak azt szeretném, ha kipróbálnál új dolgokat és megtapasztalnád ezeket. Nem kell dolgozni, nem kell izzadni, nem fogod magad napokig kellemetlenül érezni, sőt, az 1-1 napos kihívás célja, hogy örömet okozzon.

No de most már térjünk a tárgyra: egy este az ágyban mobilozás nélkül.

Ez így leírva bevallom félelemmel tölt el, ami pedig nagyon ijesztő. Este mindig telefonnal a kezemben fekszem be az ágyba. Még utoljára megnézem az e-mailjaimat, hátha jött valami fontos, megnézem a Facebookot, történt-e valami és elolvasok 1-2 cikket is, nehogy valami fontosról lemaradjak. Ha néha napján nem tudom mindezt megtenni, mert pl. lemerült  a telefonom és az ágytól távoli helyen pihen a töltőn, akkor feszült leszek. Ma viszont, miután beállítottam az ébresztést, ki fogom kapcsolni a telefonom. Csak egy napra, holnaptól, ha kedvem van, lelkiismeretfurdalás nélkül mobilozom az ágyban. Nem azért nem fogok ma telefonnal lefeküdni, mert bármi rossz van abban, hanem azért mert meg akarom tapasztalni azt, hogy milyen nélküle. Pár éve még ugyanis ez volt  a természetes. Nem fogom semmivel sem helyettesíteni a mobilozást, vagy legalábbis nem tervezem meg előre, hogy mit fogok csinálni, mert arra is kíváncsi vagyok, hogyan fogom magam feltalálni az új helyzetben. 

Holnap reggel pedig megírom a tapasztalataimat és megosztom az everydayhygge Facebook oldalán. Ha csatlakozol hozzám és te is mobil nélkül térsz ma nyugovóra és van kedved, írd majd meg te is a tapasztalatodat kommentben.

 

Kövess Facebbokon, hogy ne maradj le semmiről.

süti beállítások módosítása