Élvezd az élet apró örömeit, és megtapasztalod, hogy ezek a legnagyobbak!

Every Day Hygge

Tornádó krumpli

2017. szeptember 11. -

Igazi vendégváró étel, mert nagyon látványos a végeredmény, ezen kívül isteni finom és gyorsan elkészíthető (a látszat ellenére). Ne várj vele a következő vendégségig, kényeztesd magad ezzel a finomsággal. Recept fotóval, leírással és videóval.

unnamed1.jpg

A krumplit megmossuk, majd egy hurkapálcát átszórunk a közepén, hosszában és a hurkapálcáig végigvágjuk spirál alakban (videó). A hurkapálca mentén a krumplit széthúzzuk, majd vajat olvasztunk és egy ecset segítségével bevajazzuk a krumplit a hézagokban is. Jöhetnek a fűszerek: parmezán sajtot, borsot, fokhagyma port, pirospaprikát és sót, ízlés szerint összekeverünk egy kis tálban, és ezt a keveréket egy kanál segítségével rászórjuk a vajas krumplira.

unnamed4.jpg

Tűzálló tálra helyezzük a krumplikat és 25-30 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarnára nem sülnek, 160 fokon. Tálaláskor még megszórhatjuk parmezánnal, zöld fűszerrel.

A titka, hogy vékonyan vágjuk a krumplit, akkor sül át ropogósra, bátran lehet vágni, a hurkapálcika miatt nem fog átvágódni, szétesni. Én az elsőnél nagyon aggódtam, ezért vastagra sikerült vágnom, de aztán egyre inkább bátorodtam fel, az utolsó már egészen vékonyra sikerült és az lett az igazi.

 Videó:

süti beállítások módosítása